Nationaal Wegencongres

Terugblik 25 september 2014

Dé ontmoetingsplek voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in infra:
een unieke mogelijkheid om nieuwe partners te ontmoeten.Er moet meer gestuurd moet worden op resultaat: „dit is de behoefte, lever ons dat!”. Dit zei Marleen Hermans op donderdag 25 september j.l. op het Nationaal Wegencongres. Het sleutelwoord in de samenwerking is LEF! Ga samen het gesprek aan; de markt heeft veel ideeën.!

Bekijk alle foto's van het congres


Op het congres aanwezig geweest? Bekijk de digitale syllabus


Spreker interviews

"Samenwerken leidt tot beter product"
Interview met Robert Westrik, Antea Group

"Jongeren zijn de toekomst!"
Interview met Age Vermeer, Dura Vermeer


Wij introduceren onze nieuwe naam!

Het grote Mobiliteits Event


Bekijk het programma


NIB agenda

Wilt u meer informatie over onze opleidingen en congressen. Bekijk de NIB agenda. Meer informatie? Neem dan contact op met onze adviseur Nancy Kager, Tel: 040 - 2 97 2 774
E: n.kager@bouw-instituut.nl

Bekijk de agenda > >

Bekijk hieronder het programma of download de brochure.

Download

Voor een compleet overzicht van het programma raden wij u aan de brochure te downloaden

Download (PDF)

Uw sprekers:

 • Marjet Rutten, uitdagend, scherp en prikkelende presentatrice, dagvoorzitter en adviseur. Marjet is aanjager, innovator en marketeer voor de infra-, bouw-, installatie- en vastgoedsector
 • Age Vermeer, Directeur Divisie Infra, Dura Vermeer
 • Rogier Rijkers, Hoofdredacteur Cobouw. Houdt zich graag bezig met de oplossingen van morgen en richt zich op wat mogelijk is, niet op wat wordt verwacht.
 • Farid Tabarki, Trendwatcher
 • Cees Brandsen, Hoofdingenieur-directeur, grote projecten, Rijkswaterstaat
 • Marleen Hermans, Partner, Brink Management en Advies, Hoogleraar Publiek Opdrachtgeverschap in de bouw, faculteit Bouwkunde, TU Delft
 • Louis Prompers, Projectdirecteur, Projectbureau A2 Maastricht (namens Rijkswaterstaat, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en Gemeente Meerssen)
 • Ingrid de Bondt, Gedeputeerde, Provincie Zuid-Holland
 • Liesbeth Schippers, Partner en Advocaat, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn
 • Annemarie van Gaal, Eigenaar, van Gaal en Company, Bekend van TV
 • Ferdinand Bockhoudt, Contractmanager, SAAone
 • Gerrit Jansen, Manager projectbeheersing, SAAone
 • Adelbert de Vreese, Directeur, EPCM
 • Michel Schwarte, Directeur, EPCM
 • Peter Kelder, Directeur, SPC
 • Chris Engelsman, Programmacoördinator Investeringsagenda Weg, Stadsregio Amsterdam
 • Sieds Hoitinga, Programmamanager,Provincie Fryslân
 • Conny Koreman, Projectmanager/Omgevingsmanager, Ballast Nedam Infra Speciale Projecten
 • Jeroen Maas, omgevingsmanager, Projectbureau A2 Maastricht en domeinmanager, KING (Kennisnetwerk van 20 grote projecten)
 • Bart Grote, Omgevingsmanager, Avenue2
 • Eric van den Broek, BIR-lid en Directeur, Heijmans Integrale Projecten
 • Leoniek van der Vliet, Programma- en projectleider (sectoraanpak GWW), Inspectie SZW
 • Hugo Beelen, BIM & SE specialist, Van Meijel automatisering
 • Douwe Bosma, BIM & SE specialist, Van Meijel automatisering
 • Wesley Veekman, Senior adviseur Publiek Private Samenwerking, PPS support
  Edward Kappé, Financieel Expert Werken, provincie Noord-Brabant
 • Pim Willemsen, Account Director, Nspyre
 • Jene van der Heide, Senior Project Manager, Kadaster Ruimte & Advies

 • André Prins, Senior trainer en coach, met veel ervaring in mensen én organisaties beter (samen) te laten functioneren

 

Data & Locatie

Data

Congres 25 september 2014

Locatie

NBC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein
Tel. 030 - 602 69 00
In de week van 22 september voert de Gemeente werkzaamheden uit aan de Symfonielaan nabij het NBC. Door de werkzaamheden in fases uit te voeren en omleidingen in te stellen, zal het NBC op de Blokhoeve altijd bereikbaar blijven. Het bestemmingsverkeer voor Blokhoeve zal in die week met borden worden omgeleid over de Sweelincklaan.

NBC Nieuwegein

Uw investering

Per dag bij aanmelding tot 4 augustus 2014 tot 1 september 2014 vanaf 1 september 2014
Congres opdrachtgevers (2=1)* € 249,- € 299,- € 349,-
Congres overig € 699,- € 799,- € 899,-
Young Professionals Pakket **

€ 100,- congres

* Werkzaam bij gemeenten, provincies, waterschappen  en rijksoverheid        
** Young Professionals (t/m 30 jaar) mogen GRATIS mee naar de congres met u als leidinggevende! (alleen bij gelijktijdige aanmelding)

 

Talent Plaza

Ben jij een master student met een technische opleiding of ben je reeds werkzaam als Young Professional? Schrijf je dan nu in voor de Talent Plaza.
De eerste 50 inschrijvingen mogen tevens GRATIS deelnemen aan het Nationaal Wegencongres.

Meer informatie / inschrijven

 

 

Wie ontmoet u?

Het Nationaal Wegencongres is dé ontmoetingsplek voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de gww-sector:

Voorzitters, bestuurders, directeuren, hoofden, projectmanagers, projectleiders, managers en adviseurs met aandachtsgebieden bouw, infrastructuur, pps, prestatiecontracten, aanbesteden, bouwcontracten, beheer en onderhoud, civiele techniek, mobiliteit, verkeer en vervoer.

Werkzaam bij:

 • Rijksoverheid/ Provincies/ Gemeenten
 • Waterschappen
 • Havenbedrijven
 • Industriele eigenaren
 • Bouw- en infrabedrijven
 • Ingenieursbureaus
 • Investeringsmaatschappijen
 • Banken
 • Projectontwikkelaars
 • Kennisinstituten en onderzoekbureaus

Belastingvoordeel

N.B. Betaalt u dit programma (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de studiekosten terug van de Belastingdienst! Meer informatie en tips


i.s.m. 

Partners 2014

Gappless

Gappless borgt dat het werk aantoonbaar gemaakt en beheerst wordt. De digitale werkomgeving vervangt bestaande processen door iets beters wat werkt voor de gebruiker. De beheersing van projecten wordt daardoor gemakkelijker en leuker. Maar bovenal: het gebruik van Gappless levert direct werkkapitaal optimalisatie  en tijdsbesparing op. Aantoonbaar al 50000 keer!  

DPI Consultancy

DPI Consultancy is een gedreven club met ondernemende, enthousiaste adviseurs. Onze specialismen zijn o.a. project-, asset-, financieel- en tendermanagement. Vanaf het EMVI-plan tot de implementatie en beheersing om maximale waarde te creëren voor onze klanten. Onze methode en aanpak heeft zich bewezen in de infra, energie, industrie, olie en gassector.

Brink Management & Advies en ibis

Brink Management & Advies en ibis leveren hoogwaardige adviesdiensten en innovatieve softwareproducten voor de hele bouwcyclus in de GWW-sector. Voor een optimaal projectrendement en transparant informatiemanagement bent u bij ons aan het goede adres. Ga voor meer informatie naar brinkgroep.nl/GWW of ibis.nl en maak kennis met onze specialisten. Zij helpen u graag op weg!

VanMeijel

Creëert waarde voor bouwbedrijven door innovatieve ICT oplossingen te ontwikkelen die grip geven op de complexiteit en dynamiek van infra projecten. Oplossingen, van financieel-, service-, logistiek tot projectmanagement, die resulteren in een betere kwaliteit en een hoger rendement. Bezoek ons tijdens het Wegenbouw congress of ga voor meer informatie naar http://www.vanmeijel.nl

Infor

Infor verandert de manier waarop informatie wordt gepresenteerd, gecommuniceerd en gebruikt binnen een bedrijf en helpt meer dan 70.000 klanten in 194 landen hun operations en aanpassingsvermogen te verbeteren en hun groei te stimuleren. Infor biedt branchespecifieke applicaties en suites die ontworpen zijn voor het realiseren van snelheid, gebruikmaken van baanbrekende technologie en een rijke gebruikerservaring bieden. De flexibele implementatieopties geven klanten de keuze om hun activiteiten in de cloud, on-premise of allebei in te zetten.

Met Infor EAM Mobile bespaart u veel tijd en verhoogt u de kwaliteit van uw areaal. U heeft alle informatie direct voorhanden en u heeft uw kennissysteem in zakformaat.

Kadaster

Van wie is de grond, welke bestemmingen zitten erop en wat is de verhouding tot andere plannen in het gebied? Elk infrastructureel project zou moeten starten met een Gebiedsfoto. Een Gebiedsfoto is gebaseerd op beschikbare, betrouwbare en objectieve omgevingsinformatie van het Kadaster en andere (semi-)overheidpartijen. Op maat samengesteld voor uw project en aangesloten op uw BIM-informatiesysteem. Kom bij ons aan tafel en discussieer mee over de noodzaak van een onafhankelijke landelijke voorziening BIM.

Bezoek de stand van Kadaster, doe mee met de prijsvraag en win een van de 10 atlassen!

Balance - advies, projecten, interim

De juiste beslissingen nemen in uw project? Dat kan alleen met een solide informatieproces: continu inzicht in voortgang, kosten en kwaliteit. En vooral in risico’s en kansen. Als al deze aspecten met elkaar in verbinding staan, is er sprake van beheersing. Balance heeft álle project- en procesdisciplines in huis en geeft daardoor diepte aan integraal denken en een risico-gestuurde aanpak. www.balance.nl

Croon Elektrotechniek

Veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn als het gaat om infraprojecten. Croon Elektrotechniek opereert bij grote infrastructurele projecten als een specialistische partij. Zo leveren wij complete elektrotechnische oplossingen voor tunnels, bruggen en sluizen. Tevens worden wij ingezet als partner voor langdurige onderhoudsprojecten. De Westerscheldetunnel en de Coentunnels zijn hier aansprekende voorbeelden van.

Wilt u meer weten? Kijkt u ook op onze website www.croon.nl of neem contact op via T 088-923 3344.

 

 

 

Mediapartners 2014


Bouwkroniek

Bouwkroniek is het Vlaamse vakblad voor de bouwprofessional dat wekelijks alle openbare aanbestedingen voor de werken publiceert. Naast de aanbestedingen zelf krijgt de abonnee-lezer ook informatie over openingen en gunningen van de aanbestedingen zodat ze ook als onderaannemer en leverancier weten wie actief is binnen de aanbestedingen. Daarnaast nog uitgebreide redactionele aandacht voor infrastructuurwerken en de bouwsector.

BMB

Het vaktijdschrift BMB informeert aannemers, materieelbeheerders en verhuurders over bouwmaterieel en materieelinzet. BMB brengt nationaal en internationaal nieuws over materieel en de materieelbranche, techniek, inzet en veiligheid. BMB is bestemd voor alle direct betrokkenen bij de selectie, aankoop, inzet en beheer van bouwmaterieel in de brede zin.

ABK Premium

ABK Premium is het online platform voor het efficiënt beheer van alle openbare aanbestedingen. U ontvangt dagelijks, via elektronische alerts, met 100% garantie alle voor uw bedrijf relevante aanbestedingen! ABK Premium is een complete en unieke oplossing voor tenders en een goudmijn voor wie zelf niet aan aanbestedingen mee doet, maar als onderaannemer werkt. Dit platform is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen Aanbestedingskalender en EBP.


 

Wilt u partner worden van dit event?

Er zijn talloze mogelijkheden om tijdens dit event uw product of dienst onder de aandacht te brengen. Wat kunt u als partner o.a. verwachten?

 • Het geven van een inhoudelijke sessie (bijv een klantcase)
 • Branding & marketing activiteiten
 • Deelname met een stand op de plaza
 • Het verzorgen van een VIP-lunch/rondetafelsessie voor de door u selecteerde prospects
 • Aanbieden van een whitepaper aan de bezoekers en een doelgroep selectie

Ik denk graag mee over hoe we jullie doelstellingen het beste kunnen laten aansluiten bij het congres.
Op basis daarvan maak ik dan graag een voorstel op maat.

Met vriendelijke groet,

Igor Dirkx
Sales/marketing en eventadviseur
Tel.: 040 - 2 974 872 


Deelnemerslijst 2014

Op 25 september 2014 ontmoeten ruim 150 opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar van o.a. de volgende organisaties:

Provincie Noord-Holland
Provincie Fryslan
Dura Vermeer Infrastructuur BV
Infrakit Oy
ProRail BV
ABK Premium
Rijkswaterstaat
Heijmans
De Hoop Bouwgrondstoffen BV
HaskoningDHV Nederland B.V.
Royal Haskoning DHV
Ballast Nedam Infra B.V.
Provincie Overijssel
SBRCURnet
Reef Infra
Iv-Infra b.v.
Gemeente Almere
Strukton Civiel Projecten
Groningen Bereikbaar
N.V. Westerscheldetunnel
Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid
Projectbureau De Centrale As
BAM PPP Nederland bv
TASK
Tu/e Bouwkunde
TU Delft: Real Estate & Housing
Brunel
Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling
IOB Ingenieursbureau
Gemeente Haarlem
Ooms Construction bv
TU/e
KWS Infra B.V.
Provincie Noord Brabant
Brinkgroep
Provincie Noord- Holland
Iterfidelis
RWS
Balance
EY
Gemeente Den Haag
Ministerie van BZ en Koninkrijksrelaties
Tauw BV

   

Via onderstaande knop kunt u zich veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor dit congres. Verzeker u van deelname door op de onderstaande button te klikken.

 

Leg uw deelname vast!
Nationaal Wegencongres
Inlogcode:

Contact

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het Nationaal Wegencongres? Neem dan gerust contact op met onze adviseur:

Nancy Kager
Tel: 040 - 2 972 774
E: n.kager@bouw-instituut.nl